Erasmus KA210

Erasmus KA210 "MAD MATH " projesinin " MATEMATİK YEMEK ATÖLYESİ "

30.11.2023 234

Erasmus KA210-SCH  More Ecological And Digital Mathmatics( Daha Ekolojik ve Dijital Matematik) Projesi kapsamında okulumuzda kurulan Matematik Kulübü öğrencilerinden seçilen bir grup ve proje koordinatörü matematik öğretmeni Sevilay Soydemir Yiğidim "Matematik Yemek Atölyesi " etkinliği düzenlemiştir. Etkinlik Çankaya Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleşmiştir. Yapılan yemek atölyesinde projemizin matematiği günlük hayatta kullanımının önemi gözlenmiş ve yemek yapmanın matematiği üzerinde durulmustur aynı zamanda çevre konuları olan geri dönüşüm, karbon ayak izi,  su tasarrufu konulara vurgu yapılmış olup desmos uygulamasıyla atıklar ve yapılan yemekle ilgili grafikler çizilmiştir. En sonunda kısa bir quiz yapılarak gün tamamlanmıştır. Yapılan etkinlikte Çankaya Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerine projemiz tanıtılmış olup yaygınlaştırma yapılmıştır.

01-12-2023