ERASMUS K121-SCH Projemiz

ERASMUS K121-SCH Projemiz "Mathematical Literacy: Applying Maths to Interpret the World" kabul edilmiştir.

  Mathematical Literacy: Applying Maths to Interpret the World(Matematik Okuryazarlığı: Dünyayı Yorumlamak için Matematiği Uygulamak) isimli Finlandiya ile birlikte yürüteceğimiz Erasmus K121-SCH projemiz kabul edilmiştir.

16.02.2022 659

  Projemizin ana hedefi matematik okuryazarlığının geliştirilmesidir. Matematiği dijital ortamda öğretme ve kullanma yöntemlerinin gözlemlenmesi, sınıf içi ve dışında kullanılan yöntem ve tekniklerinin yerinde gözlemlenmesi, günlük hayatta karşılaşılan problemleri çözmede matematiksel düşünme becerilerinin kullanımının incelenmesi, okuduğunu anlama ve anadilde iletişimi arttırabilme için eğitim sürecinin incelenmesi ve bu becerilerin öğrencilere aktarılması projemizin ana hedefi için atılacak olan temel adımlardır.

  Bunun yanında projemizin öğrenci, öğretmen ve kurum açısından da alt hedefleri bulunmaktadır. Bu alt hedeflerimizin başında matematik okuryazarlığı ile öğrencilerin akademik, öğretmenlerimizin ise mesleki başarılarının arttırılması gelmektedir. Kurumumuz açısından ise Avrupa'daki(OECD verilerine göre matematik okuryazarlığı alanında en başarılı olan ülkelerden biri olan Finlandiya) okullardan biri ile sürdürülebilir işbirliği yapması ve uluslararasılaşma yolunda adım atması amaçlanmaktadır.

  Tüm bu olumlu çıktılar 21. Yüzyıl becerilerine sahip olan öğretmen ve öğrencileri ve ayrıca uluslararası iletişim ve etkileşimi ile kurumumuzu Avrupa düzeyine taşımamızı sağlayacaktır.

 

  Okulumuzun öğretmenlerinden İnci Tuzlu, Eda Akdemir, Sevilay Soydemir Yiğidim ve Nuriye Pınar Tozman'a projenin hazırlık aşamasındaki emeklerinden dolayı teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.