"CERN Webfest 2022'de Öğrencimizin Başarısı"

07.09.2022 802

CERN; Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi dünyanın en büyük parçacık fiziği laboratuvarlarını yöneten araştırma kuruluşudur. 2012 yılından bu yana her yıl CERN "Webfest" e ev sahipliği yapmaktadır. Bu açık web teknolojilerini kullanarak yaratıcı projeler üzerinde çalışmak üzere parlak beyinleri bir araya getiren hackathon tarzı bir etkinliktir. Bu yıl dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerle 8 Temmuz -31 Ağustos tarihleri arasında çevrimiçi olarak düzenlenen festivale okulumuz öğrencilerinden NUR SENA AKTAŞ katılım sağlamıştır. Projede  finale 30 kişi kalmış  ve tek Türk olarak finale geçmiştir. Öğrencimiz üniversite öğrencileri arasında da finale çıkmayı başarmış olup 15-16 yaş arasında finalde olan birkaç kişiden biri olmuştur. Öğrencimizi tebrik eder ,başarılarının devamını dileriz.

07-09-2022